Atelje

Mei Qi arbetar på klassisk bambupapper med originala kinesiska pensel och färger när hon gör sin kalligrafi. Det är spännande att se henne arbeta, då det är viktigt att varje verk målas med rätt energi -Kung Fu - så tecknen laddas med Qi . Det är stor skillnad på oinspirerad och inspirerad kalligrafi, där en kännare lätt kan se vad som är äkta och vad som kanske mera görs som turistsouvenir på gatan i Kina. De större verken är speciellt krävande, då man inte kan rätta fel, utan måste vara oerhörd fokuserad så allt blir rätt från början till slut!  
Att ha dessa konstverk i sitt hem är inte bara en dekoration, utan även en närvaro av den innebörd som är laddad i tecknen! En äkta Fenshui eller helande atmosfär!


Mei Qi arbetade, förutom som narkosläkare, redan med kalligrafi i Shenyang i Kina innan hon kom till Sverige för 10 år sedan. Hon är nu verksam i Stockhom och Leksand och arbetar även som Akupunktör på Söders Hälsoteam  och på Hälsostugan i Dalarna under namnet Yang Chen. Förutom kalligrafi målar Mei Qi även konst i olja och akryl. Varje verk signeras med hennes stenstempel, som hon enligt gammal tradition Zuan Ke har skurit med kniv - en mycket svår konst som nästan inga andra kvinnor beherskar.Mei Qi i Shenyang i Kina, där hon målar och kombinerar färg och form med kalligrafi i stämpelform.

Mei Qi skär i stenstämpel med kniv - Zuan Ke.
(i förgrunden ses en ask med olika stenstämpel )

Ett exempel av kombination av måleri och kalligrafi.